Diş Dolgusu

Gösterim: 23988

Ankara Diş Dolgu Fiyatları, Diş Dolgusu FiyatıKompozit dolgu dişlerde çürüme, çatlak, kırık ya da buna benzer durumlar nedeniyle bozulan diş yapısının onarımı için tercih edilen bir dolgu yöntemidir. İşlemler sırasında dişin çürümüş ya da zarar görmüş kısmı çıkarılır ve ardından temizlenir. Ayrıca dişlere özel adevizler uygulanır ve bunun ardından ise dişlere kompozit dolgu yerleştirilir. Bunun yanında dişlerde estetik açıdan etkili sonuçlar ortaya çıkardığı için estetik dolgu olarak da tanımlanır.

(1.grup İller) Ankara Kompozit Diş Dolgusu Fiyatları; 2024 yılı için bir yüzlü 1640TL, iki yüzlü 2055TL, üç yüzlü olan ise 2560TL KDV dahil olarak 1. grup illerde TDB tarafından belirlenmiştir. TDB Listesinde "Kompozit Dolgu" olarak geçen Estetik Dolgu Fiyatları 2024 yılında döviz kuruna ve kliniklerin bölgeleri ve fiyat politikalarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Kompozit dolgularda dolgu maddesi olarak kompozit reçine kullanılırlar. Bu madde diş renginde olabilen estetik bir dolgu maddesidir. İlk zamanlarda amalgam dolgu kadar dirençli olmadıkları için sadece ön dişlerde kullanılmışlardır. Günümüzde ise kompozit reçineler göstermiş olduğu ilerleme sayesinde tüm dişlere uygulanabilen en popüler dolgu maddesi olmuştur. Kompozit dolgular diğer adıyla reçine dolguları olarak da bilinir. Çeşitli kimyasal bileşenlerin yanı sıra seramik kullanılarak üretilir. Bu dolgular ile ağızda çiğneme ve ısırmanın daha güçlendirilmesi sağlanır. Ayrıca azı dişi olarak bilinen arka dişlerde rahatlıkla kullanılabilir. Bunun yanında dişlerle aynı renkte üretilebildiği için ön dişlerin kullanımında da uygundur. Fiyat ve performans açısından bir değerlendirme yapılması halinde kompozit dolgular oldukça tatmin edici materyaller olarak karşımıza çıkar. Kompozit dolguların bir üst kalitedeki malzemesi ise full seramik dolgudur.

 

Kompozit Diş Dolguları Nasıl Yapılır?

Kompozit dolgu uygulamalarında çürükler temizlenerek ışınla dolgu yapılır. Bağlanan yüzeyi arttırmak için bizotaj uygulanır. Bonding işlemi uygulanarak diş ve kompozit dolgu birbirine sabitlenir. Işınla sertleştirme işlemi yapıldıktan sonra diş üzeri cilalanır. Dişlerde meydana gelen çürüklerde en aktif çözüm olarak kullanılır. Dolgunun uygun olmadığı durumlarda estetik kaplamalar söz konusu olmaktadır. (Bakınız: Zirkonyum Diş Kaplama)

 

Kompozit Diş Dolgu Tedavisinin Avantajları

Siyah dolguların oluşturduğu görünüm kaygılarından sizleri kurtaran estetik dolgular, dayanıklı olmaları yönünden de yıllarca kırılmadan ya da kopmadan kullanılıyorlar. Ayrıca estetik diş dolgusu avantajları:

  • Estetik dolgular dişle aynı renkte olması nedeniyle dışarıdan bakıldığında anlaşılmazlar.
  • Doğal ve estetik görünürler.
  • Estetik diş dolgusu hemen her yaştan hastaya uygulanabilir.
  • Kompozit dolgu ve porselen dolgu herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmamaktadır.
  • Estetik dolgular sıcak ve soğuk hassasiyeti yaratmazlar.
  • Ağız dokularıyla tam uyumludur.
  • Uzun yıllar aynı dayanıklılıkta ve fonksiyonlarda kullanılırlar.

Diş rengine ve dokusuna uygun olan estetik dolgular, hızlıca uygulanır ve yıllarca kullanılırlar.

 

Kompozit ve Amalgam Dolgu Farkı

Kompozit ve Amalgam Dolgu Arasındaki Fark!

 

Kompozit Diş Dolgu Fiyatları

Estetik dolgu fiyatları amalgam diş dolgusu fiyatları ile karşılaştırıldığında daha yüksektir. Diş dolgu fiyatları kullanılan malzemeye göre değişeceği için kompozit ya da porselen dolgu seçimini bütçenize göre yapabilirsiniz. Ayrıca dolgu yapılacak diş sayısına, dişlerdeki deformasyonun boyutuna ve ağız sağlığı için gerekli uygulamalara göre estetik dolgu fiyatları açısından farklılık göreceğinizi unutmayın. Bir dişe yapılacak kompozit dolgu tedavisi yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Kulanım süresi ise özeninize bağlı olarak 5-10 yıl arasında değişmektedir.

 

Inlay / Onlay Dolgular (Porselen Dolgu)

Inlay / Onlay restorasyonlar, büyük dolgu gerektiren ya da kanal tedavisi yapılan dişlerin restorasyonu için laboratuvarda hazırlanan estetik dolgulardır. Inlay ve onlayler porselen ve ya fiberle güçlendirilmiş kompozit materyalden yapılır. Kullanılacak materyal tercihi temastaki diğer dişlerin doğal, kompozit veya porselen olmasına göre belirlenir.

Yapım aşamasında dişte daha az madde kaybı gerektirmesi en önemli tercih sebebidir. Dişin sadece çürük dokusu temizlenir ve sonra dişin ölçüsü alınır. Daha sonra laboratuvarda hazırlanan porselen ya da kompozit inlay / onlay dolgular dişlere adhesive sistemler ile yapıştırılır. Bu yöntemin diş ve diş eti sağlığı açısından birçok avantajı bulunmaktadır. (Bakınız: Diş Eti Hastalıkları)

 

Inlay / Onlay Dolgunun Avantajları?

  • Bu dolgu türünde porselen kullanılmasından dolayı diş rengi açısından son derece estetik ve doğaldır.
  • Aşınmalara ve çiğneme basınçlarına daha dayanıklıdır. Isırma kuvvetinden meydana gelen kırılmaları da önlemektedir.
  • Laboratuvarda model üzerinde hazırlanan bir dolgu olduğu için diş ve diş eti uyumu sorunsuzdur.
  • Kenar sızıntısı ve yeni çürük oluşma riski minimumdur
  • Diş-restorasyon uyumu çok hassastır
  • Inlay ve Onlay dolgular doğal diş yapınızı olabildiğince fazla koruyan konservatif bir tedavidir. Dişlerin uygun olduğu durumlarda, kron yerine inlay ve onlayler tercih edilmelidir.